Äntligen

Nu har vi flyttat!!

På promenad


Imorgon händer det!

Imorgon händer det, flytten som vi längtat efter! Sååå spännande! Förresten så har jag glömt berätta att min lilla ängel växt sjukt mycket på sista tiden. För två veckor sen vägde hon 7075gram och nu i tisdags vägde hon hela 7875gram! Det går fort vill jag lova, fortsätter det i den takten så jag jag en 15kilos bebis till jul. Det var skönt att hon gått upp så bra för hon har stått stilla ett tag när hon har varit förkyld.
Idag har jag (förutom att packa då), bebis och vovve haft lekplatsmaraton med en väninna och hennes två söner. Hennes äldsta är snart tre år och det var för hans skull som vi avverkade lekplatser i en rasande fart. Hann leka på inte mindre än tre lekplatser innan vi vuxna började längta hem. Fint väder idag och skönt att vara ute! Ska bli kul när min lilla börjar uppskatta utomhuslekar.

Hahaha..

Vill bara informera om att min dotter nös samtidigt som hon hade munnen full med gröt tidigare ikväll...

Tar en paus

Stress stress och åter stress... Idag har vi varit på babymassage, jag har packat, rastat hunden och just nu är det tvätt som gäller.  Älsklingen har somnat och jag pustar ut lite. Herregud jag fattar inte vart tiden tar vägen.
Idag ställde sig min lilla docka för första gången på alla fyra och stod och vinglade en liten stund till hon till sist inte orkade mer. Det dröjer nog inte så länge till hon kryper runt nu, det gäller att barnsäkra den nya lägenheten så fort som möjligt.

   

Måndag igen

Då var lägenheten färdig idag då... JIIIPPIIIII! Lite målning och städning imorgon och på onsdag så är den färdig att flytta in i. Jag ska bada badkar hela helgen har jag bestämt, känns som en hel evighet sen sist eftersom vi fattade det tvivelaktiga beslutet att ha duschkabin i denna lägenheten. Dotters badbalja åker ner i källaren, nu är det riktiga badkaret som gäller för henne också. Det känns jättespännande att flytta till en större lägenhet och ge min älskling eget rum, ska göra det så mysigt!
Nu har dottern börjat äta lite mer puréer, hon har fått smaka de med kött och verkar inte helt svårövertalad faktiskt. Hon är snart sex månader och har haft extrem aptit sista tiden så jag tror att det kan vara dags att börja så smått. Tidigare idag hade vi "biff stroganoff" lite överallt i hela köket  och på mina kläder, har aldrig tidigare insett hur mycket bebisar kan kladda.


Snart snart snart..

Usch allt är en enda röra och jag sitter här bland alla flyttkartongerna. När man ska ha något så är det såklart nerpackat och man hittar ingenting trots tappra försök att organisera och skriva små ledtrådar på alla kartongerna. Men nu sker det i alla fall i veckan, ÄNTLIGEN FLYTTAR VI!
Lite bilder från babysimmandet..





Planer för veckan

Renoveringen går snabbt framåt och om det går som planerat kan vi flytta in redan i slutet på nästa vecka. Bara det att vi inte har börjat packa... vi har inte ens skaffat flyttkartonger. Undrar hur det ska gå att packa och städa med en liten bebis och hund, men på fredag kommer förhoppningsvis svärmor hit och hjälper oss lite. Vårt nya kök börjar ta form och det ser ut att bli riktigt fint så vi har nåt att se fram emot.
På lördag är det bröllop och då ska min mamma komma hit och hjälpa oss med lillan så att vi kan festa till det lite. Tror knappast att det blir så mycket drickande för min del, man lär ju vara ganska lättpåverkad efter ett alkoholfritt år. Men det ska bli trevligt att komma ut lite, och dessutom så behöver inte dockan sova borta eftersom mormor sover över här hos oss. Jag vill mjukstarta med att vara ifrån henne haha..


Vaccination

Igår blev lilla gullegrisen vaccinerad och det resulterade i hög feber som fortfarande inte har förvunnit helt. Hon har varit väldigt kramig och velat vara nära hela tiden. Nu sover hon i alla fall och jag hoppas att febern försvinner helt inom kort.

                                                            

Kompisar


Lördag

Idag ska sambon vara borta i princip hela dagen på svensexa. Funderar lite på vad jag ska hitta på. Har fortfarande inte gått ut själv och hittat på något utan dottern, men ärligt talat så känner jag inte så stort behov av det heller. Visst det hade varit bra för henne att vänja sig vid att vara med pappa själv lite, så jag får väl ta mig i kragen och göra något snart. Det är självklart kul att hitta på saker men jag känner fortfarande att jag gärna inkluderar dottern i aktiviteterna så man är ju lite begränsad. Sambon tycker att jag ska gå ut en kväll och slappna av lite och känner nästan lite dåligt samvete för att han ska gå ut ikväll, men det är inte som att jag är tvingad att vara med min bebis. Jag vet att jag kan ringa svärmor när jag vill ha barnvakt eller lämna sambon själv med gullungen utan problem, men som sagt, jag VILL vara hemma med min underbara dotter. Jag har i alla fall bestämt att innan jag börjar arbeta i november så ska jag ta en kväll och gå ut med vännerna och det kommer att vara jättetrevligt.

Det här med budget..

Det var ju f-n vad allt ska kosta pengar alltså. IKEA ska ha 500kr extra för att leverera på en bestämd tid och man får betala för ha någonstans att slänga skräp från lägenheten så som vitvaror och betong. Jag undrar om någon någonsin har lyckats hålla sin budget vid en renovering, det verkar som att hur man än vänder och vrider på det så går det inte ihop. Denna gången trodde vi att vi lärt oss från föregående renovering och räknat högt, men icke. Nu sitter vi här igen och undrar hur vi ska ha råd med allt.
Postivt är i alla fall att det  går framåt i nya lägenheten och som det ser ut nu så kan vi kanske flytta in redan om två veckor!

På besök hos mormor

En bebis och två gamla tanter

En bebis och två gamla tanter

Snart tillbaka i arbetslivet

Då har dottern börjat använda sin gåstol och vi lever med melodierna och djurlätena som kommer av ett enkelt litet tryck på den. Hade det inte varit för att dottern tycker det är så himla roligt så hade jag tagit ur batterierna för länge sen. Hon har blivit så stor! Fattar inte var tiden tar vägen. Om två månader börjar jag jobba..herregud.. Det ska bli jättekul att börja på nytt jobb och att få komma igång med saker igen, men samtidigt fruktandsvärd ångest. Hur ska jag klara att vara utan min lilla ängel hela dagarna?? Visst sambon ska vara pappaledig och det kommer han att klara galant, men än så länge har jag inte klarat att vara utan henne mer än maximalt två timmar. Det kommer att vara HEMSKT att vara utan henne varje dag. Tänk om jag missar när hon kryper första gången...eller när hon säger sitt första ord...tänk om hon glömmer bort mamma??? Nä jag vet, det gör hon ju såklart inte men tankarna snurrar i huvudet nu när det börjar närma sig. Hade velat vara hemma med henne minst ett år egentligen. Men nu är det som det är, jag har fått ett bra jobb och kan inte tacka nej. Jag ska ta vara på de sista månaderna med henne nu och mysa till max.

Sjuk igen

Mmmmm vi har lyckats bli förkylda för andra gången på en månad, inte kul alltså. Nu har vi fått nycklarna till den nya lägenheten och renoveringen är i full gång. Kommer inte att se röken av sambon på några dagar nu misstänker jag, han övervakar byggarbetarna (då man tyvärr oftast behöver det ) och hjälper till lite med det han kan.
Känns overkligt att vi fått lägenheten nu...och det kändes precis lika overkligt när jag kikade på internetbanken och såg våra skulder i nuläget, har ju TVÅ lägenheter för tillfället. Men snart är ju denna lägenheten historia i alla fall och vi får fokusera på att klara av alla utgifter som följer med en renovering och en flytt.

RSS 2.0