Värmeslag

Jaha då sitter man här o KLAGAR på det fina vädret då..Ja visst har jag längtat efter värmen och solen jag också, men man känner sig något begränsad att utnyttja den med en liten bebis. Inne i vår lägenhet är det nog ungefär 50 grader varmt, i alla fall så känns det så. Vi har stått ut några dagar i tron om att den svenska sommaren kommer att vara i max en vecka, men idag fick vi kasta in handuken och sambon åkte och handlade en fläkt. Slår vad om att det kommer att bli dåligt väder imorgon bara för det.
Jag har i alla fall kunnat njuta lite av sommaren de här dagarna, men promenaderna med vagnen har vi tagit på kvällarna när det har varit lite svalare ute.

Gråa hår..fyy

Usch  idag har jag en "sån där" dag när allt känns jobbigt. Lyckades få lite tid över att använda platttången i morse och upptäckte till min förfäran att jag har massor av gråa hår som börjat växa på mitt huvud. Förutom det har jag inte riktigt haft tid att ta hand om mig själv efter att dottern kom till världen, jag varken rör på mig tillräckligt eller äter rätt, nu när min kropp behöver det som mest.  Det känns som att jag måste börja ta tag i mig själv om jag någonsin ska bli av med bebisvikten och komma i mina gamla byxor. Visserligen känns inte utseende som prioritering nr ett precis efter att man har fått en liten, men det är inte kul att känna sig såhär. Måste ut och röra på mig mer och börja äta lite nyttigare så kommer det kanske att lossna lite. En sak är säker i alla fall, imorgon går jag och köper hårfärg!

Ny vagn

                                                                      
Nu har vi köpt ny barnvagn! En Crescent ATV blev det och jag är jättenöjd med den. Tyvärr är den modellen större än vår gamla vagn och den går inte in i bilen så det blir att överväga att köpa en kombi inom en snar framtid. Har pratat om att köpa en kombi ändå men eftersom den gamla vagnen gick in i bilen så har det väl lagts lite på is.
Visste inte att det här med vagnar kunde vara så kul!

Rätt och fel

Igår arbetade sambon i bar och råkade hitta en mobil som någon tappat, antagligen på fyllan. En splitter ny mobil av välkänt märke. Han berättade detta för mig i morse och att hans chef, till min förvåning, hade sagt till honom att ta den. Vid morgonmatningen av bebisen satt jag och tittade på den och jag hade ljugit om jag sagt att inte tanken hade slått mig att jag ville ha den. Tyvärr är det inte många idag som hade lämnat tillbaka en upphittad mobil, sambon blev av med sin svindyra mobil för något år sedan och det var minsann ingen vänlig själ som hörde av sig till oss, och det är så lätt att resonera så i en situation som denna. Samtidigt tittar jag på min dotter och inser att det verkligen inte är detta som jag vill lära henne..man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad och om man vill förändra något så får man börja med sig själv och inte skylla på att andra också gör dåliga saker. Vi hade varit SÅ tacksamma om någon hade hört av sig till oss när sambon tappade sin mobil så varför inte göra ägaren av denna mobilen glad genom att lämna tillbaka den.
Pratade med pojkvännen och vi bestämde snabbt att vi skulle sätta igång mobilen med ett av våra simkort och leta reda på någon anhörig till mobilens ägare i telefonboken. Nu ikväll har dom varit och hämtat mobilen och det kändes jättebra att lämna tillbaka den. Om vi ska uppfostra ett barn och lära henne vad som är rätt och fel så behöver vi först och främst vara bra förebilder. Jag vill att min dotter ska vara en människa som bryr sig om andra människor, även dom hon inte känner.

Tiden går fort

Som mamma tycker man såklart att ens bebis är sötast av alla bebisar i hela världen, till och med när dom precis har lämnat magen och är alldeles svullna och blålila. Tittar man på bilderna när dottern var precis nykläckt så inser man hur mycket hon har förändrats bara på dom här tre månaderna. De gånger jag besökt BVC och någon liten nyfödd bebis varit där så kan jag inte sluta stirra och undra..var hon verkligen sådär liten och skrynklig?? Dom små liven ser ju ofta ganska så tilltryckta och ja, roliga ut när dom är så små (min dotter är såklart inget undantag),och det är klart efter att ha legat konserverade i vatten i nio månader och sen blivit pressade genom ett bäcken så är det ju inget man kan klandra dom för heller. Varje gång jag ser en nyfödd på BVC så tänker jag dessutom att "den där måste vara för tidigt född" för SÅ små är dom ju inte, bara för att minuten senare få höra att bebisen minsann väger mer än min prinsessa gjorde när hon föddes.
Det är otroligt hur snabbt man glömmer, hur SJUKT ont förlossningen gjorde, hur övertygad jag var om att jag aldrig aldrig aldrig i hela mitt liv skulle vilja föda barn igen och hur små och hjälplösa dom faktiskt är när dom kommer ut. Jag kan redan tänka mig att skaffa en unge till och jag kommer förmodligen tycka att även den är sötast i hela universum när den kommer. En sak är dock säker, jag kommer ALDRIG ALDRIG göra om det utan epiduralbedövning. 


Herregud vad hände?

Ja det var ju ett tag sedan man satt här och bloggade..  Är mamma på heltid och det finns inte mycket tid över för något annat egentligen. Gullungen växer så det knakar och man fattar att det är läge att ta vara på tiden innan hon är vuxen.
Har hunnit köpa ny lägenhet, nu ska lillan få eget rum och det ska bli sååå kul att inreda det.
Hon har blivit tre månader och kolikbesvären är borta. Nuförtiden är hon för det mesta en väldigt glad och harmonisk bebis som gärna kopplar på stora charmoffensiven vid 06.00 på morgonen och väcker en inte lika pigg mamma med ett stort leende på läpparna.

                                                                             


RSS 2.0