Fy vilken dag

Var ska jag börja.. Fick hämta Theo tidigare från dagis för han bara grät hela tiden och förkylningen vill inte släppa. Sen får jag ett trevligt brev från CSN att jag INTE är beviljad studiestöd eftersom jag inte skrev färdigt min D-uppsats 2004 och därför inte har fullständiga studieresultat från sista terminen jag hade studiemedel. GAAAAAAHHHHH!!! Jag blir så arg!! Kan söka studiemedel igen när jag har tagit 7,5poäng denna terminen. Skitkul. Verkligen.
Sen har jag haft så sjuk ont i magen hela kvällen och legat dubbelvikt på soffan medan Noelle vägrade lägga sig och är, även hon, jätteförkyld. Torktumlaren, som vi trodde var lagad efter gårdagens besök av kunniga, var inte alls lagad och nu sitter vi här med två stora berg av blöt tvätt som inte torkar det minsta lilla på balkonen eftersom det aldrig slutar regna. En mycket trevlig dag med andra ord.

Pluttarna tittade på film i sängen efter dagis och jag passade på att föreviga.



Kaffe och plugg

Tar en paus i pluggandet och skriver lite på bloggen.. Har hunnit med en runda till Entré nu på förmiddagen, var tvungen att prata med dom i G-star butiken angående mina jeans som har töjt sig typ två storlekar så att jag tappar dom utan skärp..inte kul när det är så dyra jeans. Men dom var mycket tillmötesgående och jag ska få ett par nya så fort dom har fått in en storlek mindre, trots att jeansen jag byter är använda. Bra service!
Köpte en kalender på Akademibokhandeln som en duktig student och prydde den med ett foto på mina älsklingar =)







Sängen väntar!

Fyyy så trött jag är! (gud va ovanligt liksom) Föreläsning mellan 11 och 15 idag. Lämnade barnen, körde till skolan och tog en snabb frulle/lunch á la studentstyle innan det var dags för skolbänken. Sen var det föreläsning nästan i ett sträck fyra timmar..helt slut i rutan. I morgon ska jag inte till skolan men dock plugga en del hemma, vi har nån muntlig examination redan nästa vecka (!) och jag ska minsann va förberedd. Känns helt rätt att läsa till sjuksköterska, borde gjort det tidigare. Theo va jätteledsen när jag lämnade honom idag och så att jag hörde honom ut på gatan när jag gick hem. Då grät jag en skvätt själv också haha.. Ringde senare till dagis och då va han glad igen tack o lov =)


Skolbänken

Dagen började stressigt och med trots och skrik innan dagis. När jag lämnat barnen och gjort mig färdig ringde jag för att kolla hur det gick för Theo och idag, av alla dagar, var han jätteledsen.... Han grät och är fortfarande förkyld och personalen tyckte inte att han skulle va på dagis ända till fyra om det fanns möjlighet att hämta honom innan...Såklart, första dagen i skolan och jag ville bara springa och hämta honom. Ringde igen efter en timme och då var han glad igen, men svärmor kunde tack och lov hämta lite tidigare ändå så han kom hem vid två.
MYCKET information i skolan, helt färdig nu. Det var ingen mjukstart, i kväll ska det läsas om evidensbaserad vård inför föreläsningen i morgon. Och herregud, 95% av klassen var runt 20år. Pratade med en tjej på rasten som frågade hur gammal jag var, när jag svarade 34 spärrade hon upp ögonen och sa: 34??!! hahaha Det visade sig att hon va 21 som nästan alla andra i klassen. Det spelar så klart ingen större roll, men idag kände jag mig gammal..  Saknade mina bebisar så att jag höll på att dö idag.




Pizza

Vi fick en riktigt bra lista på alla restauranger/fik som har glutentfria alternativ av dietisten i torsdags och igår tog vi en runda till Husie pizzeria. Noelle gillade sin pizza och vi andra också, ok förutom Theo som fick spaghetti och köttfärsås istället. Men dom kan rekommenderas =)

Sista dagen

...på 16 månaders föräldraledighet.... Gud va tiden går fort. Här sitter jag med en underbar treåring och världens sötaste pojke på ett och ett halvt år.. Och i morgon ska båda va på dagis nästan hela dagen. Hoppas att det går lika bra för Theo nu när det är "på allvar" som det gjorde på inskolningen. Åhhhh va sentimental jag blir när jag tänker på tiden hemma med mina bebisar! Det har varit skittufft, stressigt, har nått nivåer av trötthet jag inte trodde var möjligt men ändå alldeles underbart...
Igår eftermiddag tog vi en runda till Entré och jag köpte ett par höst skor och två oförskämt snygga (och tyvärr även oförskämt dyra) G-star jeans. Shit va snygga modeller G-star har!
Idag har vi bara tagit det lugnt och varit på lekplatsen mellan regnskurarna. Nu ska jag ta mig ett varmt bad och förbereda mig inför första skoldagen i morgon!!!


Noelle cyklade till lekplatsen



Åska och regn

..som vanligt. Vaknade i morse av det åskade riktigt ordentligt. Vi åkte en sväng till Ica maxi nu på förmiddagen och handlade lite nödvändigheter och körde även inom Babyproffsen på väg hem och köpte en ny framåtvänd bilstol till Noelle. Hon sitter inte alls bra i den bakåtvända, måste sitta med böjda ben hela tiden. Hon är 99cm lång nu och väger strax över 16kg. Det blev en Besafe bilstol som kostade 1800kr, den verkar bra. Köpte även två nackstöd till barnen så att dom kan sova skönt i bilen när vi kör lite längre. Det har jag ju bara tänkt handla sen Noelle va liten bebis men det har aldrig blivit av förrän nu. Theo var jättegnällig i butiken och det enda som fick honom lugn var en bil som han kunde köra runt och riva hela butiken med.

Det är inte bilstolen som vi köpte på bilden.










Vinterkängor

Dessa tänkte jag beställa till Theo, verkar vara riktigt bra. Noelle har redan fått ett par fina vinterkängor från Ecco men dom fanns inte i lillemans storlek.

Vinterkängor från Kavat, 649kr hos Ellos. Och sen 40% rabatt på det...inte fel.



Nackspärr

Ja minsann, ont som *#@ i nacken just nu...beror väl på allt bärande av barnen misstänker jag. Man hinner ju inte direkt tänka på att lyfta korrekt som småbarnsförälder om man säger så.  Inget spännande i eftermiddag, lekplatsen och mysmiddag. Nu sover lilleman och Noelle kollar på film. Slut på föräldraledigheten... på måndag börjar allvaret! Lite nervöst är det allt. Ett och ett halvt år i mammabubblan och nu ska man ut i vuxenvärlden igen, tänk om man glömt bort alla sociala koder och all vett och etikett? Noll allmänbildad efter att inte haft varken tid eller ork att följa nyheter eller dagspress.. Nä så illa är det nog inte, men det är definitivt något nytt som väntar för hela familjen.




Städning

Båda barnen på dagis igen. Theo är lite förkyld så jag kanske hämtar honom lite tidigare idag. Idag när jag lämnade Noelle på hennes avdelning så gav jag personalen det nya intyget från barnkliniken där det står klart och tydligt att hon ska ha eget smörpaket, egen brödkorg och att dom är skyldiga att ha glutenfria alternativ till henne. Dom kopierade det i två exemplar och en lärare gick och hängde upp det på personalrummet. Super! Känns lite bättre nu. Jag har passat på att städa och tvätta lite, måste hinna handla också innan det är dags att hämta mina pluttar. Det är helt sjukt så mycket leksaker dom har! Vill rensa ut och skänka till nån välgörenhet, men vet inte riktigt vilket... Barnhem, sjukhuset eller helt enkelt ge till Emmaus kanske?

Leksaksberget i vardagsrummet


Läkarbesök och fika

Nu har Noelle tagit sitt blodprov och det är bara att vänta på resultaten. Fick direktiv om att själv gå och testa mig för celiaki eftersom flera i min familj har det. Tydligen är det vanligt att man har det utan några symtom också. Noelle var jätteduktigt hos doktorn och efteråt åkte vi till Entré och köpte en overall till Theo och fikade. Fick tips om att Barista har glutenfritt bröd så dit gick vi. Noelle tyckte att mackan var jättegod!
Theo sover på dagis idag och vi ska hämta honom vid halv två. Har gått jättebra idag med!






Spex

När barnen sovit middag provade jag nya "rånarmössan" på Theo och det resulterade i att han spexade loss ordentligt för mig och Noelle. Vi satt och skrattade hysteriskt åt honom medan han sprang runt endast iförd blöja och mössan. Min lille komiker! Fick skicka tillbaka den fina Didrikson overallen jag beställt för den var för liten trots att det var stl 90. Eller ja, den passade precis nu men det är ju inte så kallt riktigt ännu och han ska ju kunna ha den hela vintern helst. Jag ska gå och köpa en overall från Kappahl till honom också, dom verkar faktiskt riktigt bra och prisvärda. Rånarmössan är för övrigt från Isbjörn of Sweden och sitter superbra på honom!




Helt själv..

Nu är BÅDA barnen på dagis och det är riktigt konstigt att vara ensam hemma.....Har en stor klump i magen och inser nog för första gången på riktigt att det är slut på föräldraledigheten. Mina små pluttar!! Var har tiden tagit vägen egentligen? Har massor att fixa dock, viktiga samtal att ringa och måste åka till jobbet och lämna tillbaka min skåpsnyckel innan det är dags att hämta småttigarna. Theo var inte alls ledsen idag heller, han ville inte ens säga hej då utan bara sprang rakt in utan att vända sig om...det är värre för mig haha

Mina pluttar för ett år sen.... *snyft*




På väg hem från dagis själv



Lägenheten

Vi har funderat ett tag på att sälja lägenheten och köpa hus, men har nu lagt det på hyllan för ett tag framöver. Jag ska börja plugga och Kristians företag är fortfarande nytt så vi får avvakta lite. Men då och då slår det mig hur mycket jag faktiskt älskar vår lägenhet. Den är inte den snyggaste mest stylade lägenheten, men det är verkligen HEMMA. Jag har nog aldrig trivts så bra i någon annan lägenhet förr. Barnen har egna rum, vi har tvättmaskin (och torktumlare när den inte är sönder) det går utmärkt att bo här ett tag tills ekonomin är mer stabil. Nä vi har ingen trädgård, men vi har en stor underbar och grön gård där barnen kan leka. Älskar våra stökiga 103kvm fyllda med leksaker!


Noelle har hittat två sniglar på gården


Överhettning..

..i min hjärna nu, helt slut. Ringde Maria på BVC i morse och hon fixade så att dietisten från barnkliniken kommer ut och föreläser på Noelles avdelning den 9:e september. Maria är bara bäst! Så nu är det fixat tack och lov.  Lite familj här nu på kvällen, vi firade Kristians födelsedag, och två övertrötta barn med alldeles för högt sockerintag som sprang runt och lekte. Nu väntar mys i soffan..men jag SAKNAR att springa!!

Underbara chokladmuffins från Glutenfria bageriet i Limhamn!



Inskolning andra veckan

Dagen började med en lite gnälliga barn och en gose-elefant som hamnade i flingorna. Inskolningen gick bra, Theo är nog den enda ungen som skriker när han ska gå hem och inte när jag lämnar honom. Nu är jag trött som vanligt och ska ta en kopp kaffe. Kristian fyller år idag så det ska fixas lite kakor. kaffe och annat till i eftermiddag när familjen kommer på besök.

En trött mamma och en pigg son efter dagis, ingen glamour här inte =)



Aj!

Försökte mig på att springa ikväll. Jätteskönt väder, massor med energi och bra musik på och så när ja sprungit i ca 15min så bara...AJ! Min jävla ljumske IGEN! Det var bara att sakta halta hemåt. Jag höll på att frysa ihjäl i mitt linne svettig som jag hade blivit. Jaha då får jag väl glömma mina joggingrundor på ett tag. Tror att jag ska gå till läkaren nästa vecka och kolla vad det kan vara, om det är en sträckning eller en muskelinflammation. Usch!!
Full rulle idag för övrigt, tidig mathandling, hämtning av barnen, tvätthängande på balkongen, sen födelsedagsfirande av Kristians farmor. På väg hem var det trafikstockning på V.Kattarpsvägen så vi fick ta en omväg, bara för att köra förbi Persborgstorget där en kille i 20-års åldern precis blivit skjuten i huvudet och dött. Jag är såå glad att vi inte bor på den sidan av Malmö längre. Bodde där i nästan sju år och trivdes jättebra men det är inte samma område längre. Egentligen inte samma stad heller, vill flytta utanför Malmö någonstans för barnens skull. Helt sjukt vad det skjuts i denna stan.


Ja torktumlaren e ju sönder...




Fina mössor som barnen fick av farmor och farfar!





En trött lilleman




Shopping

Ungarna har varit på Malmöfestivalen med farmor och farfar och sussar nu gott hemma hos dom. För oss har dagen präglats av lite blandade känslor. Först gick torktumlaren sönder (FAN jag som har drivor med tvätt!!), den tumlar men ingen värme så nu blir det att hänga hela balkongen och lägenheten full med blöt tvätt. Senare på eftermiddagen fick jag äntligen shoppa loss lite kläder att ha till skolan, att man kan må så bra av att köpa kläder..hemskt egentligen, men det är underbart! Köpte linnen, jeans, leggings, två stickade tröjor, underkläder mm..och allt till MIG..bara mig! Det var mycket mycket längesen jag kom hem med så många kassar kläder till mig själv, vanligen är det till barnen.
Sen blev det middag och lite annat gott på Möllan, skönt att komma ut lite. Nu saknar jag mina bebisar...Ska pussa dom massor i morgon.




Missbruk

Jag är så djupt ner i mitt chokladmissbruk igen efter nästa fyra månader av hårdträning. En sträckning i ljumsken räckte för att jag skulle tappa all motivation. Usch och fy. Har varit jättesugen på att springa dom här kvällarna men jag vågar inte för benet gör fortfarande lite ont. Dessutom är jag sjukt frustrerad över hur jag ska få dagispersonalen att få lite mer kunskap om Noelles sjukdom, det känns aldrig som att det finns tid att prata med dom om det. Jag kan inte begära att dom ska kunna en massa om celiaki, det kunde ju inte jag heller innan Noelle fick det, vill bara att dom ska förstå allvaret i det hela och att man inte kan jämföra hennes sjukdom med t ex laktosintolerans. Hon får skador som kan leda till allvarliga sjukdomar om kosten inte sköts. På måndag ska jag ringa till underbara Maria på Noelles BVC och fråga om hon möjligen kan komma ut till förskolan och berätta lite om sjukdomen.




Pippi

Kollat på Pippi Långstrump och ätit kakor med barnen. Nu sover dom och jag ska dricka en kopp kaffe. I morgon blir det shopping!! Till mig själv för en gångs skull =) Behöver massor av kläder nu när jag ska ut i vuxenlivet igen, mest basic plagg kommer det bli. Kommer säkert att köpa nåt fint till barnen med, det brukar ju bli så. Ska i alla fall försöka hitta ett par riktigt snygga jeans till mig, det var längesen jag införskaffade mig ett par kan jag ju säga. Har blivit mycket leggings nu med mammakilona.




Kö..

Sitter i skrivande stund i telefonkö hos skatteverket. Ska betala in min restskatt men har såklart slarvat bort inbetalningskortet, det är jag i ett nötskal. Hade precis plats 158 i kön och man kan inte bli uppringd så det är bara att snällt vänta på sin tur.
Dag 2 av Theos inskolning gick också bra, vi var ute och lekte hela tiden. Jag är livrädd för deras rutchkana (hur fan stavas det??) som finns på lekplatsen för den är helt livsfarlig för en ettåring. Uppe på en kulle, lång trappa (som dessutom blir täckt med is på vintern) och sjukt brant åkväg ner. Det var en av dom andra inskolningsbarnen som redan slagit sig där. Hur ska dom kunna hålla kolla på alla ettåringar som börjar nu så att dom inte slår sig där? Personalen säger själv att den är farlig och att den ska tas bort, men till våren. Vad hjälper det nu liksom? Jag ska säga till att Theo INTE får vara och leka i den själv under några omständigheter. Hur ska det gå för mig att släppa kontrollen egentligen?

Blivande arkitekter

Blir inte mycket skrivet ikväll, mår inte så bra. Trött, sliten och ont i mitt ben (sträckte mig när jag sprang sist och har ont lite till och från). Hade i alla fall lite energi till att leka med barnen i eftermiddags, först var vi på lekplatsen och sen byggde vi en mycket avancerad och oehört fin koja i Theos rum =)

Första dagen på dagis

Första dagen på inskolningen avklarad. Theo hade hur kul som helst och sprang runt som om han vore hemma. Får se om det går lika bra nästa vecka när jag ska börja lämna honom. Lite sol idag tack och lov, jag klarar fan inte mer regn nu. Är trött och hängig idag också, undrar om jag håller på att bli sjuk. Nu måste jag vattna mina blommor och fixa lite innan dom vaknar igen. Älskar mina orkidéer! Måste köpa fler, vill ha en som är riktigt stor..




Jobbig dag

Usch idag har inte varit min dag. Både för det som hände på dagis och för att jag är allmänt trött och kinkig just nu. Nervös för inskolningen med lilleman i morgon. Kristian har kollat på fotboll hela kvällen och jag har kollat på livet på BB. Nu är det dags för sängläge för jag kan inte hålla mina ögon öppna.

Theo var mycket fascinerad över sin egen skugga igår och stod ett tag och funderade på vad som rörde sig på väggen. Min sötnos.


Arg arg arg!!

Nu har Noelle förmodligen fått i sig gluten på dagis igen, en vecka innan det efterlängtade blodprovet dessutom. Just nu är jag så upprörd så jag skakar. Farmor hämtade idag på dagis och fick då informationen om att hon "bara ätit en liten bit vanlig panerad fisk". Som att det skulle spela nån roll att det bara va en liten bit?? Hon får fortfarande skador på tarmen som resulterar i näringsbrist osv osv och som tar lång tid att läka. FAN. Jag ringde både till dagis, dom sa då att dom inte visste om hon ätit det eller inte (bra koll liksom) och sen ringde jag till rektorn för att säga till att nu får rutinerna skärpas ordentligt. Vill inte va allt för negativ mot personalen på dagis för dom e jättebra förövrigt och det var en vikarie som gett henne fel idag, men det får bara inte hända! Nu kommer blodprovet möjligen att vara missvisande nästa vecka, och vi har bara väntat åtta månader för att se hur hennes värde förändrats. Det känns som att det förringas och som att alla tror att hon bara får lite ont i magen och sen är det bra. Hon är tre år gammal, hon växer och utvecklas för fullt och hon kan inte gå runt med nån slags kronisk näringsbrist pga att det inte sköts!
Fan va jag behövde ventilera, återkommer senare när jag lugnat mig lite.

Smultron

Trött...som vanligt. Kristian lyckades få en (heter det en eller ett borr egentligen?) borr rakt in i vaden på jobb idag och han spenderade stor del av eftermiddagen på sjukhuset. Fick sy benet. Jag spenderade min eftermiddag ute med barnen på promenad och sen var det dom vanliga rutinerna. Mina smultron på balkongen blommar för fullt nu och Noelle och Theo går och plockar smultron hela tiden. Mysigt! Nu ska jag ta mig ett lååångt bad..


Tandläkaren

Fick åka till tandläkaren med Noelle nu på förmiddagen för hennes ena framtand har blivit lite missfärgad sen hon ramlade för några veckor sen. Åkte med båda barnen och när vi äntligen blev inkallade såg det ut som någon släppt en bomb i väntrummet. Theo öppnade nog varenda dörr som fanns och det enda jag gjorde var att jaga honom. Noelle var superduktig och tandläkaren kunde undersöka henne utan några problem alls. Vi skulle avvakta med tanden, får hon ont eller det börjar synas mer så ska dom dra ut den. Trodde i alla fall inte att den permanenta tanden under blivit skadad och det är ju huvudsaken. Efter besöker fick Noelle välja nåt ut leksakslådan och hon valde en ring som hon haft på sig sen dess. Min duktiga älskling!!



Njutning

Först 5,5km joggingrunda, nu Frödinge kladdkaka med grädde!



Ny dag

Lämnade Noelle på dagis, Theo hos farmor och farfar och sen var det dags för läkarbesök. När det var dags för blodprov tvingade jag mig själv att stirra på nålen när dom stack mig, tänkte jag kan fan inte va rädd om jag ska bli sjuksköterska. Ok rädd är jag väl inte men tycker ju inte att det är direkt kul att titta, men nu ska jag komma över det minsann. Var faktiskt inte så farligt. Efteråt fick jag och Theo besök av Lina och Charlie (det skiljer fem dagar mellan Charlie och Theo, så kul att vi kunde tajma in det så!) och vi drack kaffe, pratade lite och jagade grabbarna runt lägenheten. När jag skulle hämta Noelle på dagis passade Lina Theo och jag fick en liten pratstund med Noelle på väg hem.

Jag: Lina och Charlie är hos oss och hälsar på.
Noelle: Är inte Johan med? (Charlies pappa)
Jag: Nä
Noelle: Är han hemma och städar då?

Så klockrent! Precis så man vill att ens dotter ska se på ett förhållande, kvinnan socialiserar och dricker kaffe medans mannen är hemma och städar =)





Ovanligt

Ovanligt att jag fastnar för nån speciell låt nu för tiden, tycker att det görs så mycket skit nu, men shit va jag gillar den här musiken:
Miguel – Sure Thing
Miguel featuring J.Cole – All I Want Is You

Lite egentid

Ja då sover barnen och jag sitter med min kaffekopp och mitt Marabou digestive. Inget springande ikväll, sambon är ju iväg och tittar på Milan-Malmö matchen. Har plockat undan leksakerna i vanlig ordning och nu sitter jag här och intar en massa onyttiga kolhydrater. När jag höll på att plocka undan innan råkade jag trampa på en av dockorna som Noelle fått av några vänner och det var ju så klart en sån där docka som gör en massa ljud. Just denna dockan vetifan vem som har tillverkat egentligen för jag förstår inte riktigt syftet med att en söt liten docka i rosa kläder ska låta som en motorsåg..för de gör den verkligen! Både Noelle och Theo blev rädda första gången dom klämde på den. Usch personligen tycker jag att alla dockor som pratar och rör på sig är lite läskiga, men den här...jag finner inga ord. Ibland börjar den låta av sig själv med. Uppskattas inte.
Jaja, vi åt lax till kvällsmat och Theo roades oupphörligt över att slänga den i mitt ansikte och på golvet. Men det är ju så det är att vara småbarnsförälder. Det är tur att dom är så söta =)



Tråk söndag

Inget spännande här idag inte, tvätt, städ och handling står på schemat. Kristian ska på fotbollsmatch i eftermiddag (Milan-Malmö) så han är eld och lågor. Jag däremot ska bara ta det lugnt med barnen när alla sysslor är färdiga. Nästa vecka, på torsdag, börjar Theo inskolning på dagis! Jag är sååå nervös! Han kommer att ha jättekul och jag kommer att sitta hemma och lipa haha. Alla naglar är redan nedbitna inför dagisstarten.
En liten hälsning vill jag passa på att skicka till min kära vän Anna som befinner sig i Latinamerika för tillfället, hoppas du och Cean mår bra! Du får komma hem snart och flytta till Skåne som vi redan har bestämt för länge sen =) Och ja, jag hittade mina nycklar i soporna förra veckan så det löste sig till slut efter mycket dramatik haha

Dessa eviga hushållssysslor

Fylla diskmaskinen, tömma diskmaskinen, plocka undan leksaker, tvätta, vika tvätt osv..usch ibland vill man bara skita i allt. Det känns som ett evighetsjobb, det kommer ändå aldrig att va städat och helt i ordning hos oss så länge barnen är små. Man får lära sig att sänka kraven på sig själv annars orkar man inte, och man hinner definitivt inte ha nån kvalitetstid med barnen om man ska ha det superfint hemma hela tiden. Vår klädkammare är full med allt möjligt skit som behövs rensas ut, men vi hinner aldrig.
Idag byggde vi Brios tågbana i trä och hade roligt med den istället för att städa..får bli en annan dag, möjligtvis i morgon.




Trött

Satan i gatan va trött jag är idag. Theo har varit vaken ännu en natt och även om Kristian har tagit honom så har jag inte kunnat sova. Han höll för övrigt Noelle vaken också. Fick lite sovmorgon i alla fall men känns inte som att det hjälpte så mycket. Får bli ett stort intag av koffein under dagen. Nu på förmiddagen blev det lekplatsen en stund och lite Nalle puh film. Kollade på filmen "catfish" igår och trots att jag redan då var sjukt trött så kunde jag inte sluta kolla. Mycket annorlunda film men den fångade en verkligen och jag kan rekommendera den för er som gillar lite djupare filmer.














Underbart

Äntligen kunde jag springa! Inget regn och det var underbart! Gick lite trögt idag men skönt var det, blev 6km. Nu blir det ostbricka, ett glas vin och film. Kommer förmodligen somna innan den är slut för Theo sov dåligt i natt och det blev inte mycket sömn så jag är helt färdig nu. Over and out.

Handlat

Jaha då har man handlat ännu mer kläder. Till barnen så klart, sjukt roligt att handla till dom men också riktigt dyrt. Blev overall på Kappahl till Noelle, sen lite annat smått och gott som leggings, tröjor, jeans och annat som behövs till dagis. När jag kom till Entré upptäckte jag att jag glömt mobilen hemma och som den hönsmamma jag är kände jag genast paniken växa. Tänk om det hänt något på dagis och dom inte fick tag på mig.. visst dom kan ju alltid ringa Kristian, men ändå liksom.. Sen slog det mig att det är sjukt vad man är beroende av sin mobil, jag skulle ju bara va iväg i typ en timme. Fan folk har ju klarat sig utan mobiler hur länge som helst och det kan faktiskt va ganska skönt att vara onåbar i någon timme. Förutom för dagis då =)
Kläderna på bilden är från HM och Lindex.





Höst

Jag älskar hösten, men den kommer lite för tidigt i år. Tänk så många mörka månader vi har framför oss. Barnen och jag har varit inne hela eftermiddagen och kvällen och dom har varit något rastlösa kan man ju säga. När det var dags att bada tyckte Noelle att det var en bra idé att hämta lite nya leksaker att ha och leka med i vattnet, vilket jag höll med om. Theo var inte sen att hänga på och efter en stunds ouppmärksamhet från mig hade han slängt i alla Noelles kläder som låg på golvet, en leksakskudde och lite annat som inte hör hemma i badvattnet. Sen blev det kvällsmat och lite mys framför Tingeling (filmen-som vi för övrigt har köpt alla tre avsnitten av då det är det enda sätt vi lyckas få lilleman att sitta stilla några minuter). Med andra ord en ganska lugn innedag. Hoppas på bättre väder i morgon.

Snygga

Tröjor från HM som jag beställt och fått. Riktigt nöjd. Finns inget bättre än att shoppa höstkläder!





Mitt hjärta

Stora tjejen som börjat på ny avdelning på dagis. Min prinsessa!




Regn, regn och mer regn

Usch va tråkigt väder! Sånt där väder som säger åt en att göra en massa saker inomhus som aldrig blir gjorda annars. Lilleman har varit jättegnällig och vill mest bli buren hela tiden så det är vad denna förmiddagen har haft att erbjuda mig. Känner inte att jag har så mycket intressant att skriva för tillfället så jag återkommer senare =)




Målat om och dekorerat

Målade om vårt sovrum för någon vecka sen, helt vitt. Köpte nytt överkast och tyg till kuddarna. Den gamla tavlan behöll jag för jag ÄLSKAR den. Tavlan är från Ikea, tyget på kuddarna kommer från Stoff och stil och överkastet är från Ellos. Blev riktigt fint om jag får säga det själv =)



Inköp inför dagis

Några av dom saker som vi handlat till Theo inför dagis och inför vintern. Älskar Polarn o pyret stövlarna!



Nyklippt

Så här fin blev lilleman i håret efter att han blivit klippt av Melinda på Dark&Bright i Malmö.




F-n säger jag bara

ok nu slängde jag ner nyckeljävlarna (ursäkta språket) i sopnedkastet. Sen stod jag bara som en idiot och kollade efter dom i hålet med soporna i handen och tänkte...FAN. Detta har varit en dag när allt gått fel..en sån dag när man bara ska gå och lägga sig så fort som möjligt. Bara kolla bloggen...hela min fina bakgrund har försvunnit..bara sådär.. jaha, tack säger jag. Alla mina typ 200 foton på den gamla mobilen är tyvärr fast på den för min mobil har ju såklart INBYGGT minne och inte ett som man kan ta ut.. JIIIPPPIII! Synd att jag inte framkallade dom som jag skulle för två veckor sen innan den gick sönder..men nä såklart inte. Ursäkta att här sprids negativitet i kväll, nu ska jag dra nåt gammalt över mig och fundera på hur jag ska komma in och rota i soprummet i morgon.

Inget nytt

Inget nytt här direkt, precis hämtat på dagis och nu vilar dom lite. Sorterat ut en massa för små barnkläder som jag tänkte ge till en väninna med bebis i magen, om hon vill ha dom, annars skänker jag bort dom till nån välgörenhet tror jag. Verkligen det roligaste man kan göra- att sortera garderoben..not. Hoppas att det blir bättre väder under dagen och att jag kan springa i kväll, känns som att jag behöver en ordentlig runda. Det är verkligen en paus att bara få gå ut och springa med musiken på högsta volym i öronen.

Svensk sommar..

..och den är snart slut dessutom. Efter förra sommaren och den superkalla vintern förväntade jag mig en riktigt varm sommar, men icke. Ingen jogging i kväll tyvärr, ska mysa lite inomhus men en kopp kaffe istället. Kristian kom hem med en ny Nokia N8:a till mig så nu har jag minsann en ny (om än likadan som innan) och förhoppningsvis fungerande mobil.
Noelle hade lite ont i magen nu på eftermiddagen och min oro för hur det verkligen fungerar med kosten på dagis stärks. För er som inte vet så har min dotter celiaki, dvs glutenintolerans, och hon får direkt skador på tarmen om hon får i sig gluten. Vi ska på blodprov nu i slutet på augusti och det ska bli spännande att se hur hennes värden är. Hoppas hoppas hoppas att dom har blivit bra!! Min lilla plutt har haft tillräckligt ont i magen nu. Vi är medlemmar i Svenska celiakiförbundet, och jag hittade även dom på facebook där dom har ca 5000 medlemmar. Riktigt bra att det finns forum där man kan ställa frågor till andra med sjukdomen, för frågor dyker det upp hela tiden vill jag lova. Börja inte lusläsa innehållsförteckningar om ni inte vill bli förskräckta, jag var inte medveten om hur mycket skit (rent ut sagt) som finns i maten vi äter och ger våra barn innan Noelle blev sjuk.

Stressig förmiddag

Guuud va jag har flängt runt. Lämnade Noelle på dagis, första dagen efter hennes semester, sen till en Telenor butik för att försöka fixa en ny mobil, sen coop osv... Noelles första dag på den nya avdelning idag! Hon verkade glad när jag kom och hämtade henne och pratade en massa om dom nya kompisarna på väg hem. Hon var nog lite nervös i morse. Theo ska förmodligen börja sin inskolning i slutet på nästa vecka, det känns jättekonstigt! Usch jag tycker det är skitjobbigt när man ska lämna dom på dagis efter att ha varit hemma så länge med dom...kanske mest jobbigt för mig, inte för honom. Han kommer att ha jättekul med alla nya kompisar, det är jag helt övertygad om. Hoppas att dom passar honom noga för farligare unge får man leta efter. Han kommer att klättra på allt han kan precis som han gör här hemma =)
Ingen ny mobil idag tyvärr, Nokia N8 som jag vill ha fanns inte inne. Dessutom var den mycket dyrare i butik än vad den är på nätet så jag får nog beställa en istället. Funderade på att ansluta mig till Iphone skaran, men vad jag vet så är N8:an den enda som har xenonblixt på kameran och det måste jag ha, så det blir nog en sådan igen.
Handlade i alla fall lite kläder till Noelle, jeansleggings och några tröjor på Kappahl. 50kr rabatt på barnbyxor på Kappahl, alltid något för oss som har en del utgifter vad det gäller vinterkläder till barnen. Ska beställa en overall från Didriksons till Theo på nätet också.

http://www.smilebutiken.se/shop/






Sprungit

Åhh va skönt det är efter en joggingrunda! I kväll blev det 6km. Det har varit tungt att springa sista tiden, inte alls känt mig motiverad och har varit jättestel i kroppen, men jag kämpar på och det är alltid lika skönt efteråt. Full rulle hela eftermiddagen med barn och leksaker i hela lägenheten så nu blir det tv och dokumentären om det som hänt i Norge. Skriver mer i morgon. Ska fixa en ny telefon i morgon tror jag så då kan jag lägga in fler bilder =)

Inomhus

Har städat, plockat undan, tvättat och lekt med barnen nu på förmiddagen. Riktigt dåligt väder ute. Ätit en massa choklad också..min diet är ett minne blott nu. Men jag tränar fortfarande ca fem dagar i veckan så det får gå ändå. Chokladen är för god för att offra =) Träffade en barndomsvän till min mamma i Halmstad som inte sett mig på länge och hon träffade barnen för första gången. Pratade lite med dom och sen vände hon sig till mig och frågade om det var en till bebis på väg..... Då blir man INTE glad efter nästan fyra månader av hårdträning!!
Nu vilar barnen och jag ska passa på att dricka en stor kopp kaffe och ta det lite lugnt.

Skittelefon

Jaha då funkar inte min nya smartphone...jättekul. Den bara hänger sig och blir svart lite då och då. Får lämna in den på måndag. Lite orolig för alla bilderna som jag tagit men får inte glömma att ta ut minneskortet innan jag lämnar in den. Därav inga nya bilder, får bli lite annat istället =) För övrigt ingen joggingrunda ikväll, det spöregnar ute..tråkigt!
Lite bilder från Öland djurpark i juni. 








Halmstad

Då var vi hemkomna igen, jag och barnen, efter några dagar i Halmstad. Kalas, stranden och shopping har det varit. Handlat lite vinterkläder till barnen, ja jag vet att det är tidigt men det är så mycket som ska handlas i år så jag får sprida ut utgifterna lite. Kvar att handla inför höst/vinter på dagis är nu vinterkängor till båda och overaller till båda. Lilleman har fått regnställ från Didrikson och superfina gummistövlar från Polarn o pyret. Även en jättefin dunjacka från Next här i Malmö. Till Noelle har jag handlat termobyxor från Kappahl (som är jättebra!) och jacka från Didrikson som vi fyndade på rea för bara 170kr!! Superfin är den. Sen köpte jag lite jeans och tröjor till dom nu när det snart är dagisdags igen. Guuud va kul det är att handla till dom..bara så DYRT! Vinterkängor o overaller kommer ju lätt att gå på 2500kr...minst. Köper inte Lindex overaller i år, bara en massa strul med deras dragkedjor.
För övrigt var det sjukt mycket folk i Halmstad, det är "Tall ships race" och riktigt mycket turister. Kunde knappt hitta en parkering utanför min mamma. Hann med att åka en runda till stranden också innan regnet kom igen. Lillemans första dopp i havet =) Vi doppade väl mest fötterna i och för sig, men han älskade det. Noelle fick leka lite med Lea igår, min väninna Erikas dotter. Ja det är alltid mycket som ska hinnas med när man är i Halmstad. Bilder kommer!

Ok då har det gått ca två år

..sen jag skrev sist. Har gått från ett barn till två och snart börjar min förvandling från beteendevetare till sjuksköteska. Ja MYCKET har hänt sen sist. Har fått en underbar son, Theo, som nu är 15 månader och ska börja på dagis nästa månad.  Fick suget att blogga igen och försökte skapa en ny blogg men det var för mycket jobb upptäckte jag. Det här med webbdesign är inte riktigt min grej så det fick bli min kära gamla blogg =)
Men guud va kul att läsa alla gamla inlägg och kolla på bilderna som jag helt glömt bort!! Noelle har blivit tre år och är stora tjejen nu. Sanslöst vad tiden springer iväg..


RSS 2.0