Periodare

Ja ja.. jag vet.. Usch jag e jättedålig på att hålla igång bloggen. Jag har mina perioder när jag skriver och sen har det helt plötsligt gått en månad utan att jag varit  kreativ. Men men... nu börjar renoveringen på måndag och jag kan väl inte förvänta mig att få mer tid över då tyvärr.



Sitter själv i vagnen!



Äter blåbärspuré....

Min docka


Slarvig?

Jag sitter här och undrar..är alla andra mammor sådär väldigt husliga och duktiga? Är det bara jag som inte hinner laga ordentlig middag varje dag, baka och samtidigt hålla iordning på allt annat i hemmet? Tycker att alla verkar så sjukt duktiga. Eller gör dom som jag - köper färdiga kakor och slänger in allt skit som man inte hinner med i garderoben där ingen ser?
Jag har dessutom kommit i den fasen att jag inte orkar ta tag i någonting eftersom vi ändå ska flytta snart, det känns liksom inte lönt. Det ska bli skönt att flytta och rensa ut allt skräp som man samlat på sig och ändå aldrig kommer att använda. Börja om på nytt helt enkelt. Det blir ju lite så när man flyttar, då slänger man gammalt och börjar samla på nytt skräp.

Snor och snörvel

Då var det min tur att bli förkyld... Det är verkligen inte meningen att vi ska gå på babysim, det blir tredje gången vi missar om jag inte är frisk på måndag. Håller tummarna att jag blir frisk fortare än sambon blev.

                                                         

........

Jaha idag har sambon krockat med bilen...ingen skadad som tur är men däremot ännu fler oväntade utgifter. Precis det vi behöver nu när vi ska renovera. Dottern sover efter en gnällig dag och jag är helt utmattad efter att ha haft släkten på besök. Hunden ska rastas, middagen ska lagas, disken ska diskas, leksakerna som ligger spridda över hela lägenheten ska plockas undan 10 gången om dagen samtidigt som man helst ska hinna ta hand om sig själv och undvika att förfalla helt..GAAAAHHHH...Jag behöver semester!  Helst då på en öde ö utan någon möjlighet för någon i civilisationen att kontakta mig. Nu får det räcka med besök på ett bra tag, jag orkar inte ens tänka på att koka kaffe till fler människor.

Förkylningstider

Då har dottern fått sin första förkylning. Hon hostar, nyser och snorar om vartannat. Orolig mamma till sitt första barn som man är så tog vi en sväng till sjukhuset tidigare ikväll för att få bekräftat att det inte var något mördarvirus, men allt var under kontroll. Hostan, som låter ganska otäck, skulle antagligen försvinna av sig själv och det är bara att ta det lugnt ett tag och kolla så att hon inte får feber eller svårt att andas. Nu sover den lilla ängeln i alla fall och jag hoppas att det inte blir allt för mycket gnäll i natt, vi behöver vila oss allihopa.

                                                          

Yes!

Idag är en stor dag för mänskligheten. I alla fall för mänskligheten här i denna tvåan. Jag har äntligen lyckats komma i mina favoritjeans som införskaffades straxs innan dottern tog plats i min mage. Ok det ska erkännas att dom suttit snyggare, tidigare såg det väl inte ut som om jag pressat mig in i byxor som var två storlekar för små, men faktum kvarstår att jag faktiskt kan knäppa dom och det är det som räknas just nu. Alla tecken på att bebisvikten håller på att försvinna är välkomna. Köpte ett par nya jeans på rea idag i en lite mer rimlig storlek för mig just nu. Dom är dessutom av modellen 70-tal med hög midja som jag har upptäckt är väldigt praktiskt just nu, det är helt enkelt bara att "packa in" hela magen och hantagen, inget som väller upp där inte. Med andra ord mycket bra trend för oss som fortfarande bär lite bebisvikt runt midjan.

Mys innan läggdags


Uppe med tuppen

Det blev inte mycket sömn för mig inatt. Min lilla älskling hade bestämt sig för att hon skulle vara vaken halva natten av någon anledning och det slutade med att jag satt i köket och åt sushin som sambon tagit med hem från jobb klockan halv fyra på morgonen. Irritationsnivån har varit hög idag kan jag säga. Det är inte klokt vad en sömnlös natt kan göra för humöret egentligen. Man bråkar inte med småbarnsföräldrar, det kan gå illa. Nu sover hon i alla fall och jag hoppas att natten ska bli lugnare än den förra.

Flytten närmar sig

Snart ska vi flytta! Gud va tiden går fort, hinner inte med. Om en månad börjar vi renoveringen av vår nya lägenhet och när det är färdigt flyttar vi. Jag som svor att jag aldrig skulle renovera mer..och nu är det dags igen liksom.
Det som kommer bli roligt är att inreda dotterns rum, har redan börjat titta på möbler, lampor, väggdekorationer och annat kul. Sen är det ju såklart det efterlängtade badkaret som hägrar. Jag ska bada VARJE dag hela vintern har jag bestämt. Badkar är helt klart underskattade. Hoppas att vi slipper en massa strul med renoveringen bara och att allt går smidigt.
Vi kommer att få ganska hög månadskostnad till en början och idag skulle jag sätta mig och fylla i en blankett från skatteverket om skattejämkning. Insåg ganska snabbt att det är ungefär samma som en deklaration och att det antagligen hade tagit två år för mig att fylla i den utan hjälp. Det blir att ta sig till skatteverket på måndag så jag får en genomgång och förhoppningsvis fattar hur man ska fylla i den. Varför måste det alltid vara så krångligt och omständigt att ha kontakt med myndigheter??

RSS 2.0